Kunstenbond Meet-up & ALV

Tijdens de Kunstenbond Meet-up op zondag 8 oktober 2023 in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam gaan makers, belangenbehartigers en experts in gesprek over de impact van technologische ontwikkelingen, met name AI (kunstmatige intelligentie), op de creatieve en culturele sector.

Welke beroepsgroepen staan onder druk en welke nieuwe beroepen kunnen ontstaan? Wat betekent de komst van AI voor arbeidsvoorwaarden, en welke mogelijkheden kan omscholing bieden? Kun je je rechten én de waarde van je werk beschermen wanneer jouw beeld, stem, uiterlijk of beweging wordt gebruikt voor toepassingen van AI? Zijn er nieuwe verdienmodellen te voorzien? En op welke manieren kunnen makers en andere werkenden in de culturele sector zich laten inspireren door nieuwe technologieën? Wat kan de Kunstenbond als vakbond betekenen bij deze ontwikkelingen? 

Verwacht een boeiend debat, afgewisseld met muziek en dans. Na afloop kun je met elkaar napraten tijdens een borrel. We rekenen erop dat je weggaat met ideeën over hoe je je kunt voorbereiden op de ontwikkelingen van de toekomst. 

Voor €5 (inclusief een gratis drankje) koop je een toegangsticket voor dit programma. We zien je graag op zondag 8 oktober vanaf 13:30 uur in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond. Het volledige programma, inclusief de sprekers en artiesten, wordt later bekendgemaakt. 

Voorafgaand aan dit programma vinden in de ochtend de algemene ledenvergaderingen plaats van de Kunstenbond-vakgroepen Theater en Dans, Beeldend, DAMD en Kunsteducatie. Als je bent ingelogd met je Kunstenbond-account kun je je aanmelden voor alleen de ALV van jouw vakgroep, voor het inhoudelijke programma of voor een combinatie van beide. Meer informatie over de algemene ledenvergaderingen volgt.  

Nog geen lid van de Kunstenbond, maar wel geïnteresseerd in AI? Je bent van harte welkom, we maken graag kennis met je.  

Wanneer: zondag 8 oktober
Locatie: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond

Aanvang ALV: 11:00 – 13:00 uur, reserveer een gratis ticket (ingelogd met je Kunstenbond-​account)
Aanvang Meet-​up: 13:30 – 18:00 uur, ticket €5 inclusief een gratis drankje